23 april 2018

Kom naar de Lentetelling in Meijendel op 26 mei


TerugDe lente dient zich aan en de natuur ontwaakt. Dit betekent dat er heel veel leuke en bijzondere soorten tevoorschijn komen. Bij ons begint het al flink te kriebelen om naar buiten te gaan… En wat is nou leuker om dit gezamenlijk te doen? Kom daarom naar de lentetelling op 26 mei in Meijendel in Wassenaar.

Lentetelling
Op 26 mei vanaf 9:00 uur gaan 200 vrijwilligers op pad met als doel om zoveel mogelijk verschillende plant- en diersoorten te vinden. Om deel te nemen aan de lentetelling, is enige soortenkennis vereist. Je kunt je aanmelden voor een telling of je kunt zelfstandig gaan inventariseren. Natuurlijk is er ook genoeg ruimte om te netwerken en mooie verhalen uit te wisselen, met andere natuurliefhebbers. De lunch wordt je aangeboden door de organisatie. Aanmelden is verplicht.

Meld je hier aan:
https://5000soortenjaar.nl/aanmelden-lentetelling/

5000-soortenjaar lenteweekend
De Lentetelling is onderdeel van het 5000-soortenjaar lenteweekend. Naast de centrale lentetelling, worden er op 27 mei allerlei leuke excursies georganiseerd in Nationaal Park Hollandse Duinen. Veel van deze excursies zijn ook toegankelijk voor natuurliefhebbers voor het eerst willen kennismaken met inventariseren. Kijk voor de alle excursies in de agenda op deze website. Regelmatig worden er nieuwe excursies toegevoegd.

Wil je op de hoogte blijven? Meld je dan aan op de homepage voor onze blog-alert.